Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Babymatras kopen: waar moet je op letten?

Een pasgeboren baby brengt het grootste deel van zijn dag al slapend door. Het gaat om gemiddeld 16 tot 18 uur, wist je dat? En de veiligste slaapomgeving voor een pasgeboren baby, dat is zijn eigen bedje. Logisch dat je dus op zoek bent naar een kwalitatieve matras voor jouw kleintje. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van een babymatras? Houd rekening met de volgende drie checks.

✔️ 100% veilig

Als ouder is het jouw taak om een veilige slaapomgeving te garanderen, zeker bij een pasgeboren baby:

  • Kies een passende babymatras, ééntje op maat van zijn bedje. Als er meer dan 3 cm tussen de matras en de bedrand is, dan kan je baby mogelijks wegglijden of vastgeklemd zitten.
  • Kies een stevige babymatras die voorzien is van een EN 16890:2017 + A1:2021-markering, zodat het hoofdje van je baby er niet te ver in wegzakt. Dat kan namelijk leiden tot verstikking. Daarom raden wij het ook af om een tweedehands matras in huis te halen.

Voor meer tips over het kiezen (en gebruiken) van een veilige babymatras kan je terecht bij Kind en Gezin.

✔️ Het soort babymatras

Bij ZZZOO heb je keuze uit drie soorten babymatrassen:

  • Ademende babymatrassen, waar er sprake is van een maximale luchtdoorlaatbaarheid dankzij onze unieke Airgosafe-technologie – ideaal voor buikslapers! Bovendien zijn deze matrassen ook klimaatregulerend, wat handig is bij zwoele zomernachten.
  • Comfortabele babymatrassen, waar zachtheid en ergonomie vooropstaan. 
  • Waterdichte babymatrassen die het best bestand zijn tegen ongelukjes. Je kan ze zelfs eenvoudig en snel schoonmaken met een doekje. Deze matrassen zijn trouwens ook speciaal behandeld zijn tegen allergie, huisstofmijt, bacteriën, schimmels …

Qua materiaalkeuze is het belangrijkste de kern van de matras. Ons assortiment bestaat overwegend uit koudschuim, het materiaal dat er met kop en schou­ders boven uit­steekt. ­Het is:

  • ventilerend, waardoor het hygiënischer is;
  • veerkrachtiger, waardoor het comfortabeler ligt én een veel langere levensduur heeft.

Heb je last van keuzestress? Je bent zeker niet niet alleen. Daarom hebben we een matrastest ontwikkeld die je begeleidt naar de beste matras voor jouw kleintje.

Doe nu de matrastest

✔️ Makkelijk te wassen

Binnen de kortste keren zal je babymatras te maken krijgen met teruggegeven melk, pipi of kaka. Daar valt niet aan te ontkomen, geloof ons. Daarom is het belangrijk dat je de matrasbeschermer op 60 graden (niet lager!) wast om die vieze vlekken en geuren eruit te krijgen. Of je nu kiest voor een ademende, waterdichte of zachte beschermlaag van je babymatras, het gaat vooral om de hygiëne. Koop daarom ook geen tweedehands babymatras.

Wil je meer weten over het creëren van een gezonde en hygiënische slaapomgeving voor je baby? Lees dan zeker onze 5 tips om je babymatras te schoonmaken

Kies voor kwaliteit. Kies voor ZZZOO.

Als aanstaande ouder wil je een weloverwogen keuze maken als het gaat om de veiligheid van je baby’tje. Kies daarom een babymatras die 100% veilig, kwalitatief en hygiënisch is. Kies voor een kwaliteit waar ook jij, als ouder, je veilig bij voelt, zodat je met een gerust hart je kleintje kan neerleggen voor een herstellend dutje. Een goede nachtrust voor de baby betekent ook een goede nachtrust voor jou. Kies daarom voor een ZZZOO babymatras.

Weet je het allemaal even niet meer? Dat begrijpen we maar al te goed! Doe daarom een eenvoudige matrastest en ontdek meteen welk diertje het best past bij jouw kleintje.

Doe nu de matrastest

Delen: